Hermes7

Oktober 2006, #33

Inhoud

Van de redactie
Nieuw op Katinka Hesselink Net
Online
Korte citaten
Het leven heeft vier simpele regels

Van de redactie

Ik heb een drukke maand gehad, waarin vooral veel is toegevoegd aan het Engelstalige deel van Katinka Hesselink Net (Zie Lucifer7). Kwantiteit en kwaliteit zijn echter niet altijd het zelfde. Ik heb ook de tijd gevonden het een en ander voor het Nederlandstalige deel te schrijven. Naast de hieronder genoemde artikelen is er ook het een en ander toegevoegd aan mijn 'Visie op Webdesign en Internet in het algemeen'. 


Nieuw op Katinka Hesselink Net (in het Nederlands)

Online


Korte citaten

Mahabharata, Wijsheid uit het Oude India, Amsterdam 1986, p. 24

Mensen die werkelijk heldhaftig handelen, beroemen zich nooit op hun verdienste. 

Het vuur brandt zonder geluid, en zonder lawaai schijnt de zon.

Erik van Zuydam

Ervaringen die we als slecht, tragisch en verschrikkelijk bestempelen
zijn vaak de ervaringen die ons het sterkst transformeren.

Bhagavad Gita

Vrijheid is het, de dingen die onaangenaam zijn
met hetzelfde plezier welkom te heten
als de dingen die aangenaam zijn.

Ralph Waldo Emerson (1803-1882)

Grote mensen begrijpen dat de wereld geregeerd wordt door ideeŰn.


Het leven heeft vier simpele regels

Gerry Wolke 

(vertaald uit het Engels: Life has four simple rules)

Er zijn in het leven een paar simpele richtlijnen die, als men zich er aan hield, voor een betere wereld zouden zorgen. Ik beweer niet dat ik het grote voorbeeld ben van deze deugden. Zie ze als een herinnering aan wat je al weet. Laten we dit moment van lezen iets waardevoller maken.

  1. Wees aardig tegen anderen. 'Hou van je buren als van jezelf' is een beetje moeilijk voor mensen die zelfs niet van zichzelf houden. Open in plaats daarvan je hart en denken voor begrip. Mis geen gelegenheid om een ander te helpen. Jijzelf had net zo goed in die situatie kunnen zitten. Het meeste ongeluk in het leven doen we onszelf aan door een overmatige verdediging van het ego. Geef je eigen belangrijkheid op en liefde en vrede zullen volgen.
  2. Leef een leven van eer en nobelheid. Probeer volgens je hoogste waarden te leven. Vervuil je lichaam niet met gaten en goedkope graffiti. Stop geen gif en vuil in je mond en spuw het bij gelegenheid uit. Lieg niet, bedrieg niet en doe je niet anders voor dan je bent. Niet iedereen is een genie, een miljonair of beroemd. Je kunt een goed mens zijn en dat is meer dan genoeg. Een eenvoudige en onverwachte attentie of hulp aan een ander zijn meer waard dan publieke erkenning.
  3. Neem het leven niet zo serieus. Niemand van ons zullen er levend uit komen. Geniet van elk moment als dat lukt. Ik geloof dat we ons leven kozen, voor we er aan begonnen. Gehandicapten, slachtoffers van geweld, zieken en bedroefden zijn spirituele helden die een leerervaring van moed en intensiteit kozen. Je echte zelf is schijnende zuiverheid. Denk daaraan en zoek het licht.
  4. Leer alles dat je kunt leren. Wees niet tevreden met andermans waarheid. Blijf vragen stellen en hou een open denken. Niemand heeft de hele waarheid en waarschijnlijk slechts een klein deel. Dogma is bezig ons allemaal te vermoorden.

Het archief van Hermes7

Als u de inhoud van Hermes7 of Katinka Hesselink Net waardeert, overweeg dan te doneren