Hermes7

December 2007, #47

Nieuw op Katinka Hesselink Net (in het Nederlands)


Korte citaten

DEEPAK CHOPRA

Als je de werkelijkheid tot leermeester neemt,
dan heb je vele leermeesters
en vele kansen om te groeien.

FRANZ KAFKA (1883-1924)

In een strijd tussen jou en de wereld,
wed op de wereld.

ANONIEM

Een boom veroordeelt zichzelf niet
omdat zijn takken minder lang zijn
dan die van de boom ernaast.

Gandhi, Wijsheid uit het Oude India, Amsterdam 1986, p.69

Zelfloutering betekent loutering op alle levenswegen. En aangezien de loutering in hoge mate aanstekelijk is, leidt de zelfloutering ook noodzakelijk tot de loutering van degenen die rondom ons zijn.


Overlijdensbericht - Ton den Hartog

Zoals velen van jullie weten was Ton den Hartog verantwoordelijk voor het online zetten van de Collected Writings van H.P. Blavatsky. Na een tijd niet van hem gehoord te hebben, schreef ik een paar dagen geleden. Zijn ouders antwoorden met het treurige nieuws dat Ton op 21 September overleden is. 
 
Nicholas Weeks

California Fires verbranden Theosofische Archieven

Ken Small vermeldt op de website van Point Loma Publications, een onafhankelijke theosofische uitgeverij, dat hun archieven grote schade hebben opgelopen in de recente bosbranden in California en vooral bij San Diego. In reactie daarop willen ze overblijvend materiaal digitaliseren. Overweeg alstublieft hen te helpen. Hier is de volledige boodschap zoals te zien op de Point Loma Publications Website vertaald in het Nederlands:

Ik heb slecht nieuws. De recente bosbranden hebben zo goed als de hele inventaris van PLP (95% van haar boeken die in print gepubliceerd zijn) en 85% van de bibliotheek vernield. Sommige boeken en het foto en kunstarchief zijn veilig, samen met originelen die op een andere locatie waren. Ook is zes jaar geleden een complete kopie van het archief gemaakt, maar veel origineel materiaal is nu verloren gegaan. In de komende weken zullen we een inventaris van de schade maken. Het vuur kwam met 1000+ graden (Farenheid), dus is alles van binnenuit verbrandt. De winden hadden een snelheid van 100 mph volgens de brandweer op Zondagnacht 21 Oktober. Het vuur heeft 80.000 acres vernield in San Diego County. Een tweede bosbrand vernielde 200.000 acres in het noorden van de gemeente. 

Zo is de tijdelijke natuur der dingen en al leeft de wijsheid door, de noodzaak om voor toekomstige generaties de literatuur van de Theosofische Beweging te handhaven op een toegankelijke manier blijft bestaan. Met dat doel beginnen we met de samenwerking van theosofische vrienden en groepen in de VS en Europa een project om de hele Point Loma Theosofische literaire erfenis te digitaliseren. Wie meer wil weten of bij wil dragen kan ons bereiken op:  info@wisdomtraditions.com. Rechtstreekse financiŽle contributies kunt u maken via Paypal. (CLICK HERE). Donaties kunnen voor de belasting afgetrokken worden. Terwijl dit project zich ontwikkeld zullen we ook bezig zijn met de herbouw van de bibliotheek en samenwerken met anderen om lange termijn centra te creŽren voor theosofische studie, onderzoek en werk. 


Het archief van Hermes7

Als u de inhoud van Hermes7 of Katinka Hesselink Net waardeert, overweeg dan te doneren